Soalan Lazim

GIM Biotech Industries merupakan pengilang kontrak produk supplement jenama sendiri. Merupakan one stops center, membantu pihak pelanggan dari:

1.Konsep produk, bahanaktif dan formulasi

2.Fakta Nutrisi

3.Konsep design dan percetakan bahan pembungkusan

4.Pengeluaran produk

5.Ujian Makmal (microbdan heavy metal)proses 14 hari waktu bekerja

6.Persijilan Halal JAKIM(Proses permohonan minimum 6 bulan)

7.Permohonan Pengkelasan Produk Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan(BPFK) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)Proses permohonan minimum 21 hari waktu bekerja.

GIM Biotech Industries menghasilkan pelbagai jenis konsep produk mengikut kehendak pihak pelanggan.

GIM Biotech Industries menghasilkan formulasi selamat, efektif dan berkesan dalam bentuk:

1.Serbuk Kemam/ Sublingualdalam sachet 3g

2.Serbuk Bancuh dalam sachet 15g/ 25g

3.Tablet Kunyah 1100mg

4.Cecair dalam sachet 15ml5.Cecair dalam botol 250ml6.Jeli dalam sachet 15ml

Ia bergantung kepada jenis produk dan formulasi produk. Walaubagaimanapun, kami fleksibel untuk membantu pihak pelanggan mendapatkan MOQ yang bersesuaian. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Ia bergantung kepada formulasi, bahan aktif dan kuantiti produk. Anggaran kos produk akan diberikan selepas perbincangan dengan pihak pelanggan.

Untuk makluman, semua produk yang dihasilkan oleh kilang GIM Biotech Industries adalah bukan ubat dan tidak dikawal oleh Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD). Semua formulasi produk yang dibangunkan di kilang akan dikelaskan dibawah pengkelasan produk bukan ubat oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan(BPFK) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).Proses permohonan minimum 21 hari waktu bekerja

Permohonan sijil halal adalah berdasarkan bahan ramuandalam formulasi produk. Permohonan persijilan Halal JAKIM akan dimohon semasa proses pengeluaran produk kali pertama kerana melibatkan proses penyediaandokumen, semakan dan audit dari pihak JAKIM.

 

Pihak pelanggan tidak dibenarkanmeletakkan logo halal sebelum mendapat sijil dan nombor siri Halal dari pihak JAKIM. Sijil halal JAKIM adalah sah sehingga 2 tahun.

Boleh, pihak pelanggan boleh memberikan formulasi produk. Walaubagaimanapun pihakjabatankajian dan pembangunan produk (R&D) kilang akan memastikan formulasi tersebut selamat dan stabil untuk pengeluaran.Setiap bahan mentah yang dibekalkan mestilah mempunyai sijil halal dan sijil analisis (COA).

Kos bagi pembangunan produk dan penyediaan sampel adalah RM200.00. Sampel akan disediakansehingga 5 kali, sehigga pihak pelanggan bersetuju untuk proses pengeluaran. Penyediaan sampel mengambil masa 14 hari waktu bekerja.

Proses pengeluaran kali pertama mengambil masa empat ke lima minggu selepas bayaran pendahuluan 60%.

  1. Logo Mesti. Kilang mempunyai pesijilan Makanan Selamat Tanggungjawab Industri (MeSTI) daripada Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
  2. Logo Halal JAKIM. Walaubagaimanapun, permohonan logo dan persijilan Halal JAKIM akan dimohon semasa proses pengeluaran produk kali pertama kerana melibatkan proses penyediaandokumen, semakan dan audit dari pihak JAKIM.Pihak pelanggan tidak dibenarkanmeletakkan logo halal sebelum mendapat sijil dan nombor siri Halal dari pihak JAKIM.

BERMULA RM1.90* HARI INI,
KEMBANGKAN BISNES KE PERSADA DUNIA

* Tertakluk pakej produk pilihan